U Sarajevu ubijen švedski državljani

U sarajevskom naselju Stup juče  je ubijen švedski državljanin Haris Osterdahl, koji je poznat po brojnim krivičnim djelima, a navodi se da je bio i vođa narko mreže u Švedskoj, prenijeli su sarajevski mediji.

Pucnjava se dogodila oko 16.30 časova, kada su dvojica muškaraca na biciklu ispalila rafal u njega. Tom prilikom je povrijeđen i državljanin BiH. Policija je potvrdila da je ubijena jedna osoba, a da se drugoj osobi utvrđuje stepen povreda. Sarajevski mediji objavili su da se, prema podacima švedske policije, radi o tridesetogodišnjaku, koji se zajedno sa bratom Denisom bavio prodajom narkotika, za šta su i osuđivani.

Prema švedskim medijima, Osterdahl je bio vođa narko mreže "Profit", a prije pet godina posljednji put je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine zbog organizovanja narko lanca. Osim toga, zajedno s bratom, bio je osuđivan i zbog prekršaja o korištenju oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje, kao i za korištenja Fejsbuka za prodaju droge i kućnu dostavu.

Izvor:RTCG