Uspješno realizovan projekat „Informacione tehnologije za nove šanse“

Doo „ELTAR“ iz Bijelog Polja i projektni partner DOO „INFINITY SOFT“, a u saradnji sa ZZZCG uspješno su realizovali projekat „INFORMACIONE TEHNOLOGIJE ZA NOVE ŠANSE“.

Opšti ciljevi projekta su ostvareni a to su: poboljšanje socijalne uključenosti, inkluzija OSI, jačanje partnerstva doo sa javnim ustanovama i NVO.

Doo “ELTAR” je po početku projetka opremio i prilagodio prostor osobama sa invaliditetom. Projekat se realizovao kroz set aktivnosti, počev od uključivanja lica sa invaliditetom u proces osposobljavanja za rad kod poslodavca za projektom predviđena zanimanja, njihovo stručno osposobljavanje, te konkretan rad u trajanju od pet mjeseci tokom projekta u svrhu sticanja konkretne radne prakse i stručnog usavršavanja. U skladu sa ovim programom je obuhvaćeno osam lica sa invaliditetom sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, odnosno Biro rada, Bijelo Polje. U procesu  realizacije projekta osam polaznika programa obuke je uspješno osposobljeno za nova zanimanja, dok je pet lica zasnovalo radni odnos na period od pet mejseci.

Realizacija projekta predviđena je do 02. avgusta ove godine, a po isteku projekta 2 osobe nastavljaju svoj radni angažman kod nosioca projekta po ugovoru na neodređeni vremesnki period.

Koordinatorka  projekta - Edina Avdić, Asistent  na projektu - Armin Ljaljević

 

Saopštenje: Doo „ELTAR“