"De fakto vanredno stanje u Kataloniji"

20 9 protesti katalonijaMadrid je uveo de fakto vanredno stanje u Kataloniji, rekao je danas Karles Pućdemon, predsjednik te oblasti koja se priprema da održi referendum o nezavisnosti, iako su ga centralne vlasti proglasile neustavnim.

Read more...

Uragan Marija stigao do Portorika

20 9 mariajUragan Marija stigao je do Portorika kao oluja četvrte kategorije sa udarima vjetra od 230 kilometara na sat, objavio je danas američki Nacionalni centar za uragan.

Read more...

Meksiko: 226 žrtava zemljotresa

20 09 svijet meksikoNajnoviji bilans žrtava snažnog zemljotresa jačine 7,1 stepeni po Rihteru koji je u utorak pogodio centralni Meksiko je 226 stradalih. Potraga još traje.

Read more...

Portoriko se priprema za uragan Marija

20 09 svijet marijaUragan Marija kreće se prema Portoriku nakon što je juče svom jačinom vjetra udario u karipsko ostrvo Dominiku i iza sebe ostavio pustoš. Guverner Portorika Rikardo Roselo rekao je da bi Marija mogla da udari "snagom i nasilnošću kakva nije viđena nekoliko generacija". "Izgubićemo dosta infrastrukture u Portoriku", rekao je Roselo i dodao da će se ostrvo poslije udara najvjerovatnije suočiti sa nestankom električne energije i komunikacija koja bi mogla da traje danima.

Read more...