Pri kraju radovi na asfaltiranju puta Gubavač-Bistrica; Smolović: Efekti tog puta već stižu, moramo raditi zajedno i složno da bi Bijelo Polje napredovalo u razvojnom smislu (video)

Lokalni putni pravac Gubavač-Bistrica nakon četiri godine, konačno će biti završen a radovi na asfaltiranju te dionice privode se kraju, saopštio je predsjednik Opštine Petar Smolović, nakon što je sa saradnicima obišao danas asfalterske radove.

“Četiri godine se borimo zajedno sa građanima sa Upravom za kapitalne projekte i konačno smo to dogovorili a glavni izvođač Štrabag, to i realizovao. Kroz par dana imaćemo konačno asfaltirani put”, kazao je predsjednik Opštine.

Dodaje, da  uz postojeći put od Bistrice do Manastira Podvrh dužine 6 km, ovih 8 kilometara od Gubavča do Bistrice, kao i 8 kilometara od grada preko Loznice, Rasova, Njegnjava i Gubavča, čine 22 kilometra novog puta desnom obalom Lima.

“Davno smo to obećali, ali konačno dolazi dan kada smo to finiširali i realizovali. Ostalo je da se uradi još kilometar puta kroz Gubavač za koji je raspisan tender prije nekoliko dana, tako da ćemo bukvalno od MUP-a u centru grada do žičare u Đalovića klisuri, imati 23 kilometra potpuno asfaltiranog i završenog puta, na radost ne samo mještana nego i brojnih turista Bistrice”, istakao  je  Smolović.

On je najavio i svečano otvaranje hotela u centru Bistrice na “Dan Bistričana“ 28. jula, čime će, kako naglašava, i početi praktična valorizacija turističkih potencijala Bistrice.

“Znači, efekti već stižu samo moramo nastaviti da radimo jako i kvalitetno, kako smo to i do sada radili svi zajedno i složno, da bi Bijelo Polje napredovalo u ekonomskom i razvojnom smislu”, poručio je predsjednik Opštine, Petar Smolović.

Tekst: Tanja Dangubić