Ekipa ,,D.O.O Baćović“ novi šampion Memorijalnog turnira “Vaso-Šaban-Momo”

Pobjednik 58. Memorijalnog turnira ,,Vaso-Šaban-Momo“ koji je sinoć završen, je ekipa ,,D.O.O Baćović“ koja je u finalu savladala ,,Peticu“, rezultatom 2:1. Za pobjedničku ekipu golove je postigao Vuković, dok je strijelac jedinog pogotka za drugoplasiranu ,,Peticu“, bio Vučetić.

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa “Sutivana”, zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca od ekipe ,,Lozna SB Ausbau“. Naime, nakon regularnog toka utakmice rezultat  je bio neriješen 1:1, a strijelci su bili Ljujić i Gurešić. Na kraju su penali odlučili pobjednika tog meča.

Nakon ove utakmice, minutom ćutanja uz baklje, odata je pošta nedavno preminulom nekadašnjem fudbaleru i treneru Jedinstava,  Fikretu Kurgašu.

Nagradu trećeplasiranoj ekipi “Sutivana” uručio je predsjednik UO JU ,,Centar za sport i rekreaciju“, Eldin Ćorović, Safet Franca iz kompanije ,,Franca“ je uručio nagradu ekipi ,,Petica“ za osvojeno drugo mjesto, dok je Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju dodijelio nagradu prvoplasiranoj ekipi ,,D.O.O Baćović“.

Uručene su i nagrade najboljim pojedincima.

Bivši fudbaler FK ,,Jedinstvo“ i igrač Futsal kluba ,,Pruška 1999“, Ermin Drndar je dobio prizanje koje mu je uručio sportska legenda, Stojan Njanjo Ivezić.

Za najboljeg golmana proglašen je Milun Sekulić dok je najbolji igrač Danilo Vuković.

Na kraju završenog turnira, kapiten ,,D.O.O Baćović“, Marko Spasojević kazao je za Radio Bijelo Polje da je turnir organizovan na visokom nivo, te da je šteta  što nema više ovakvih turnira u Crnoj Gori.

,,Želim da se zahvalim publici što je došla u ovako velikom broju i drago mi je što se u Bijelom Polju prati  dobar fudbal. Ovo neka bude uzor  cijeloj Crnoj Gori kako treba da se prate i organizuju turniri“, naveo je Spasojević, uz čestitku ekipi ,,Petice“ na fer i korektnoj igri. 

Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju kazao  je u izjavi za Radio Bijelo Polje da je zadovoljan činjenicom što je čitav turnir protekao na bezbjedan način.

,,Bila je velika prisutnost u toku cijelog turnira od strane publike. Naš fokus je bio da privučemo što više ekipa iz Bijelog Polja i možemo da kažemo da smo apsolutno zadovoljni. Ovo je prilika da se zahvalim svim sponzorima, od generalnog sponzora i svih ostalih na prepoznavanju javnog značaja ovog događaja. Zaista, nije malo da se 53 godine održava ova manifestacija, što je svjedočanstvo jedne velike tradicije koja predstavlja veliku vrijednost za Bijelo Polje“, istakao je  Maslovarić.

U čast završetka turnira, upriličen je  i vatromet.

 

Tekst: Željko Simović

Foto: Dalibor Rakočević