Trener pasa otkrio tri rase koje nikada ne bi imao

„Ta masna koža čini ih izrazito smrdljivima – nije važno koliko ih kupate, miris ovih pasa se teško uklanja“.

Stručnjak za dresuru pasa izazvao je žustru raspravu na internetu nakon što je podijelio koje tri rase pasa nikada ne bi imao. Geret Ving, osnivač American Standard Dog Training-a, ima više od dvadeset godina iskustva u treniranju pasa širom svijeta. Njegova impresivna biografija uključuje obuku policijskih pasa, pasa za otkrivanje bombi i rješavanje složenih slučajeva napada, piše Mirror.

Međutim, čak i ovaj iskusni profesionalac izbjegava tri određene rase – a njegovi razlozi mogli bi da vas iznenade. U TikTok videu otkrio je: „Tri rase pasa koje nikada ne bih imao kao profesionalni trener pasa su…“.

Prvi na spisku je srednjeazijski ovčar, poznat i kao Alabai. Mužaci ove rase mogu da teže više od 80 kilograma i izvrsni su čuvari stoke. Ving objašnjava: „Problem je što ja nemam stoku. Ako imate stoku kod kuće, ovaj pas bi vam mogao pomoći u zaštiti stada“.

Sljedeća rasa koju izbjegava je pas Svetog Huberta tj. Bloodhound, koji može da naraste do 50 kilograma. Ali, nije veličina ta koja smeta vingu, već njihova masna koža. „Ta masna koža čini ih izrazito smrdljivima – nije važno koliko ih kupate, miris se teško uklanja“, objašnjava.

Treća rasa koju bi izbjegao je Čivava.

„Ako bih htio demona od 1 kilograma koji služi samo za sjedenje u mom krilu i griženje svega što se približi u krugu jednog metra, onda bih izabrao Čivavu. Ali, to je jednostavno previše za mene“, kaže Ving.

Izvor:Kolektiv

Foto: Ilustracija/pixabay.com 

Tekst objavila:Ljilja Brajković