Rukometni kamp „Rajo-Daba Agović“ od 29. jula do 6. avgusta u Bijelom Polju

Drugi po redu Rukometni kamp ,,Rajo Daba Agović“ održaće se od 29. jula do 6. avgusta u Bijelom Polju, a svečano otvaranje zakazano je za 28. jul u  Centru za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo“ u 19:00h, kazao je za Radio Bijelo Polje Marko Stojanović, dodajući da se Kamp organizuje u znak sjećanja na bjelopoljsku rukometnu legendu, Raja Daba Agovića. 

,,Ovaj kamp je jedinstven u Crnoj Gori i regionu. Moglo bi se o njemu govoriti mnogo, ali će on doprinijeti  razvoju rukometa u Bijelom Polju i Crnoj Gori. Njega su podržali JU ,,Centar za sport i rekreaciju“, Opština Bijelo Polje i RSCG.  Ove godine već imamo dosta iskustva i možemo da unaprijedimo neke stvari koje su nedostajale prošle godine“, rekao je Stojanović.

On ističe da će više od 90 djece koja će se nalaziti u kampu, imati priliku da budu obučavana od strane vrhunskih predavača i trenera rukometa, a  pravo učešća u ovom kampu će imati isključivo članovi RK ,,Jedinstvo Bemax“ i djeca iz Bijelog Polja.  

,,Očekivanja su zaista velika. Izazov je organzovati jedan ovakav kamp, ali predvođeni direktorom, Željkom Rmandićem, ovom izazovu odgovaramo na pravi način. Okupili smo kvalitetne trenere, predvođene Nenadom Kraljevskim i brojnim drugim trenerima. Tu su i predavači, sportski nutricionista Branislav Rajić, prof. Dobrislav Vujović i brojni drugi gosti“, poručio je Stojanović. 

Podsjeća, da će ove godine na rukometnom kampu biti prisutna i Ana Privrat, sportski psiholog, koja će sa učesnicima raditi na njihovom psihološkom jačanju,  sticanju samopouzdanja  i svemu što je potrebno za napredak u sportu.

„Generalni sponzor Rukometnog kampa ,,Rajo Daba Agović“ je kompanija ,,Bemax“ koja je prepoznala značaj ovog projekta  i dala podršku za razvoj rukometa na sjeveru Crne Gore. Kamp nije komercijalnog tipa, što ga i čini jedinstvenim“, naglasio je Stojanović.

 

Tekst: Željko Simović