Idealne crte lica prema zlatnom rezu - Ona je najljepša žena na svijetu(video)

Glumica Anya Taylor-Joy (28) je najljepša slavna osoba svijeta, prema proračunoma britanskog plastičnog hirurga Juliana De Silve koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu Hirurgiju lica u Londonu.

Do tog je zaključka došao koristeći računarsko mapiranje lica, vrlo popularnu metodu u plastičnoj hirurgiji. Ta se metoda temelji na "zlatnom rezu", poznatom i kao "božanska razmjera". "Pokazalo se da ona ima najbolja očitanja položaja očiju s rezultatom od 98.9%, što je samo 1.1 % od savršenog oblika", objasnio je De Silva za Daily Mail.

"Anya je takođe imala najbolji rezultat što se tiče obrva. Bila je pri vrhu u gotovo svim kategorijama, osim u usnama", dodao je.

Drugo mjesto na listi najljepših žena svijeta prema zlatnom rezu zauzela je Zendaya (94.37%), a na trećem mjestu je Bella Hadid (94.35%). Četvrta je Margot Robbie (93.43%), a peta južnokorejska glumica Song Hye-kyo (92.67%). Potom slijede Beyonce, Taylor Swift, Zhang Ziyi, Alia Bhatt i Nazanin Boniadi.

De Silva već godinama koristi ovu metodu na licima slavnih. "Ove nove tehnike računarskog mapiranja omogućuju nam da riješimo neke misterije oko toga što ljude čini fizički lijepima. Ta tehnologija je korisna i za planiranje operacije pacijenata", objasnio je ranije.

Ko je Anya Taylor-Joy?

Glumica Anya Taylor-Joy rođena je u Miamiju i odrasla u Buenos Airesu i Londonu. Sa 16 godina napustila je školu kako bi se posvetila glumačkoj karijeri. Nakon niza malih televizijskih uloga, proboj joj je došao s glavnom ulogom u horor filmu The Witch (2015.)

Potom je glumila u hororu Split (2016.) i njegovom nastavku Glass (2019.), crnoj komediji Thoroughbreds (2017.) i televizijskoj dramskoj seriji Peaky Blinders (2019.–2022.). Za ulogu Emme Woodhouse u drami Emma (2020.), Taylor-Joy je dobila svoju prvu nominaciju za Zlatni globus. Anya glumi i u filmu Dina: Drugi dio (Dune: Part Two). Njen sljedeći poduhvat bio je Furiosa: Pobjesnjeli Max Saga.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube screenshot/MTV

Tekst objavila:Ljilja Brajković