Najavljena isključenja struje

Zbog planiranih radova na elektro mreži danas će, bez napajanja električnom energijom, od 09 do 13 sati biti: Crnča, Radulići, Ivanje, Vrbe, Crhalj, Kradenik, Godijevo, Sipanje, Ličine, Osmanbegovo Selo, Sušica, Goduša, Stubo, Vrh, Negobratina, Lazovići, Čampari, Đalovići, Moravac, Dupljaci, Šipovice i Sokolovac, od 09 do 16 sati struju neće imati: Donja Lješnica, Mahala, Medanovići i Majstorovina, a od 09 do 17 sati bez struje će biti: Lješnica – Kisela voda, Grab, Ramčina, Ribarevine, Ostrelj,  i Zaton saopštili su iz CEDIS-a.

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražile su 53 osobe, dok je dežurna ekipa 10 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni  vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice, dodajući da tokom dana očekuju redovan željeznički saobraćaj.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Saobraćaj se u Crnoj Gori danas obavlja po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost. Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura preporuka vozačima da za duža putovanja koriste rane jutarnje sate ili kasne poslijepodnevne. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Savjetuje se oprezna vožnja i poštovanje svih pravila saobraćaja. Na putevima na kojima se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG. Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina na snazi je totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila zbog rascjepa stijenske mase.

Na sjeveru Crne Gore sunčano, a tokom jutra i popodneva mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab, ujutro na planinama umjeren, sjeveroistočni. Temperatura do 30 stepeni.