Nema pravde za srpski narod u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom godišnjice stradanja vojnika nekadašnje JNA u "Tuzlanskoj koloni" da u BiH nema pravde za srpski narod, jer za ovaj zločin niko nije odgovarao.

"Danas kad se sjećamo zločina nad pripadnicima ЈNA u 'Tuzlanskoj koloni' moje misli su sa porodicama ubijenih vojnika. Uporno odbijanje pravosudnih institucija da procesuiraju odgovorne za ovaj zločin još je jedan u nizu dokaza da u ovakvoj BiH nema pravde za srpski narod", napisao je Dodik na svom zvaničnom Tviter profilu.Dodao je da "svi počinjeni, a nekažnjeni zločini nad Srbima trajno podsjećaju na borbu za slobodu", naglašavajući da ti zločini ne smiju biti zaboravljeni.

Na Brčanskoj malti u Tuzli su u maju 1992. godine ubijena 54 vojnika, ranjeno ih je 78, a 44 su zarobljena i mučena, dodavši da za taj zločin niko nije odgovarao.Tuzlansku kolonu, u kojoj je bilo 600 vojnika i starješina, te 200 motornih vozila, napali su pripadnici tuzlanskog MUP-a, Teritorijalne odbrane i "Zelenih beretki".

Izvor: Rtcg