Bio je toliko strašan da su scene sa njim morali da snimaju odvojeno

Davne 1991. zajedno su snimali film “Kad jaganjci utihnu” koji je, potom, ostvario svjetski uspjeh, ali Entoni Hopkins i Džudi Foster se nisu baš najbolje slagali. Džodi Foster, koja je igrala mladu inspektorku, priznala je nedavno da joj je kolegina uloga psihopate izazivala velik strah.

Od kultnog filma “Kad jaganjci utihnu” Džonatana Demija prošlo je dugih 28 godina, a i danas je jedan od najbolje snimljenih trilera s elementima horora.

Temeljen je na romanu Tomasa Harisa, njegovom drugom dijelu o Hanibalu Lektoru, psihijatru i kanibalu – serijskom ubici. Film je osvojio pet Oskara, uključujući onaj za najbolji film, kao jedini horor koji je odnio glavnu nagradu.

                                                                                 Foto: Cdm

Najvažniju ulogu u filmu tumači Entoni Hopkins, koji je svojim ekspresijama, frazama i pogledima kod gotovo svakog gledaoca uspio da utjera strah u kosti, međutim, nisu gledaoci jedini koji su od njega strahovali. Među uplašenijima je na setu bila tada 29-godišnja Džudi Foster, koja je igrala FBI studentkinju, Klaris Starling.

Ova uloga prvobitno je bila namijenjena glumici Mišel Fajfer koja ju je odbila nakon što je pročitala scenario, uz obrazloženje da ima previše gnusnih scena.

Sa druge strane, za Džudi Foster to u početku nije predstavljalo problem.

Izvor: Cdm