Vučić stiže u Zagreb, gust raspored sastanaka

Predjsednik Srbije Aleksandar Vučić danas počinje zvaničnu dvodnevnu posjetu Hrvatskoj, gdje će se sastati sa hrvatskim državnim vrhom.

Takođe, kako je najavljeno, učestvovaće na poslovnom forumu privrednika dvije zemlje, a u utorak će posjetiti Vrginmost i potom govoriti na Skupštini SNV i ZVO.

Svečani doček predsjednika Srbije biće priređen u 10.30 sati ispred sjedišta hrvatske predsjednice na Pantovčaku, da bi u 10.45 počeo "tet-a-tet" susret predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije. Planirano je da sastanak dvoje predsjednika traje sat, da bi u 11.45 počeli bilateralni razgovori zvaničnih delegacija Srbije i Hrvatske.

Grabar Kitarović i Vučića obratiće se medijima u 12.30. Potom će srpski predsjednik otići u Vladu Hrvatske, gdje će imati razgovor sa premijerom Andrejem Plenkovićem. Sastanak predsjednika Vučića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića planiran je za 15.15 sati. U 16 sati predviđeno je obraćanje Grabar Kitarović i Vučića na Hrvatsko-srpskom privrednom forumu u Hrvatskoj privrednoj komori.

Izvor: Antena M