Narednih dana uputstvo za komunikaciju

Uputstvo o načinima komunikacije i praćenju materijala za vrijeme obustave nastave u Crnoj Gori biće izrađeno i distribuirano svim školama narednih dana, odlučeno je na sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića sa direktorima obrazovnih institucija.

Iz Ministarstva su kazali da će upustvo služiti za olakšavanje i usmjeravanje komunikacije, razmjenu materijala, predavanja i potrebno ga je razlikovati od plana nadoknade nastave koji će se, kao ključni i formalni dokument, naknadno usvojiti.

Istaknuto je i da će svi resursi svakoga u obrazovnom sistemu biti podređeni djeci.

„Komunikacija tokom obustave nastave bi trebalo da uključuje snimanje i emitovanje video-materijala, koji bi bio emitovan na youtube kanalu“, pojasnili su iz Ministasrtva.

Šehović će, kako je najavljeno sjutra organizovati sastanak sa čelnicima televizija, takođe u cilju emitovanja dijela nastavnog sadržaja, a plan komunikacije uključivaće razmjenu materijala putem uobičajenih kanala poput viber-grupa, ali i e-platforme.

Na sastanku je konstatovano da prioritet treba da bude zaštita zdravlja djece jer, nastava se može nadoknaditi, a zdravlje teže, ali je obavezan dio posla nastav koja i u neformalnom obliku treba da dođe do djece.

„Učesnici su pozdravili dosadašnju otvorenost svih medija za saradnju po pitanju očuvanja zdravlja u zemlji, kao i otvorenost svih drugih društvenih činilaca, te pozvali sve subjekte koji misle da mogu da daju doprinos ovoj temi, da kontaktiraju Ministarstvo“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor:mina