Mira Banjac: Svi dijelimo teško vrijeme

Glumica Mira Banjac biće gošća ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala i to kao dio ekipe ostvarenja “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice.

Ovaj film će i otvoriti ovogodišnje izdanje festivala u petak, 14. avgusta. Ovo ostvarenje je okupilo regionalnu glumačku ekipu koju čine Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac.

Banjac je u Sarajevu na prošlogodišnjem festivalu proslavila svoj 90. rođendan, a povodom očekivane premijere filma “Koncentriši se, baba” istakla je svoje poštovanje prema reditelju, ali i ljubav za grad Mostar.

“Bila mi je čast i zadovljstvo da uopšte radim u Sarajevu jer dugo nisam bila. Na snimanju je vladala divna atmosfera, bio je to divan susret prijatelja u kulturi i privatno i profesionalno. A drugo, Pjer Žalica je reditelj koji se ne može odbiti, tako da sam jedva dočekala da uopšte radim. Žao mi je da u Sarajevu na premijeri ovog filma nećemo imati publiku u živom kontaktu, svi dijelimo teško vrijeme. Mi publiku osjećamo i nadam se da će publika osjetiti nas. Želim svima dobro zdravlje i da se svi čuvaju”, rekla je glumica i dodala:

“A Mostar… Moj veliki naklon publici u Mostaru! Željna sam Mostara, tog prelijepog grada. Sjećam se da sam na jednoj predstavi uz buket cvijeća dobila i korpu trešanja s Bune od jednog lijepog momka iz Mostara, tajnog obožavaoca. Korpa s trešanjama je bila božanstvena”, nostalgično se prisjetila Banjac.

 

Izvor i foto:CdM

Tekst objavila:Jasminka Mulić