Bajaga otkriva zašto ne izvodi pjesme Pada vlada i Zvezda(video)

Momčilo Bajagić Bajaga kaže kako su ranije rokenrol i pank bili muzika bunta, a danas je to rep i elektronska muzika.

“Elektromuzika je neka vrsta modernog panka. Nekad je godišnje izlazilo 2.000 pjesama, a danas se toliko objavi dnevno. Ne može to niko ni da presluša jer imamo hiperprodukciju”, kaže muzičar.

Mnogi su primijetili da na koncertina Bajaga i Instruktori više ne sviraju pjesmu “Pada vlada”, dok se “Zvezda” sve manje čuje…

“Moja je odluka. ‘Zvezdu’ još ponekad i zasviramo. Desilo mi se u Kočanima u Makedoniji da se potuku dvije grupe navijača Zvezde i Partizana kad smo svirali ‘Zvezdu’. Prekinuli smo svirku. Pitao sam te momke da li je neko od njih bio na Marakani ili JNA. Naravno, nije niko”, istakao je Bajaga, pa dodao:

“Pjesmu ‘Pada vlada’ sam svirao, ali nemam namjeru da je više izvodim. Ona je napravljena za film ‘Profesionalac’ i nema potrebe od nje praviti himnu. Kad je neko na vlasti, ta stvar mu se ne sviđa. Međutim, kad je u opoziciji, onda je obožava. To je slučaj sa svim političarima. Pjesma postoji 20 godina. Ovi sada na vlasti bili su nekada veoma radosni da čuju tu pjesmu, a i oni što su danas u opoziciji nisu voljeli da im to sviramo dok su vladali”, otkrio je Bajaga.

Izvor: Cdm