Na Durmitoru završeno snimanje filma Dušana Kasalice

Na Durmitoru je prošle nedjelje završeno snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma “Elegija lovora” prema scenariju i u režiji crnogorskog autora Dušana Kasalice.

Filip, u interperetaciji Frana Lasića, uglađeni je univerzitetski profesor koji odlazi sa suprugom na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgled idealan brak se završava. Čini se da Filipov život propada, ali okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvati sa neobičnom lakoćom. Filip bježi od problema u malo selo i duboku šumu, gdje će sresti majku i zaljubiti se u djevojku koja je nekada bila zmija.

Glumačku ekipu pored Frana Lasića čine Savina Geršak, Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović.

Direktor fotografije je Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, snimatelj zvuka Luka Barajević, montažerka Jelena Maksimović, dok je producentkinja Jelena Angelovski.

Projekat je razvijan u okviru prestižnih platformi Script Station tokom filmskog festivala Berlinale i CineLink u Sarajevu.

“Elegija lovora” nastaje u produkciji Meander Filma uz podršku Filmskog centra Crne Gore i u koprodukciji sa Non Aligned Films iz Beograda. Projekat je takođe podržan i od strane Filmskog centra Srbije.

Izvor: Cdm