Nijesam toliko glup da sam protiv Amerike

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da koristi svoj autoritet da se poboljša položaj Srba u onim djelovima BiH gdje vlast čini HDZ BiH.

On je izrazio uvjerenje da će u Hercegovačko-neretvanskom kantonu vrlo brzo doći do promhena Ustava u dijelu koji se odnosi na ravnopravnost, ali da to nije jedini problem u tom kantonu.

"Potrebno je još i to formalno određenje o ravnopravnosti u samom Ustavu i to niko ne spori. Ne spore čak ni Hrvati iz HDZ- i naprosto bi trebalo da dođe do toga", rekao je Dodik sinoć za TV1.

Govoreći o američkim sankcijama koje su mu uvedene, Dodik je rekao da Republika Srpska nije osjetila to što je on na crnoj listi, a da je njemu lakše raditi ovako jer nema nikakvih pritisaka od američkog ambasadora. Predsjednik RS je istakao da nije protiv Amerike i da nije dovoljno glup da bi bio protiv nje.

"Nijesam protiv, bez obzira što mi se ponekad ne sviđa ono što oni rade, kao mnogima u svijetu. Ali isto tako, nijesam spreman da zbog podaništva nekim njihovim službenicima, ambasadorima koji ovdje dolaze, da to podaništvo pretvorim u poslušnost", rekao je Dodik i istakao da će se uvijek suprostaviti i Americi i Rusiji ako pokušaju nešto da urade mimo bazičnih interesa Republike Srpske i njenog naroda.

 

Izvor: rtcg