Duge haljine su u trendu i ovog ljeta

U udobnim modelima od prirodnih materijala, najbolje od tankog finog pamuka, možete nesputano da uživate u vrelom ljetu.

Šta može da bude prijatnije u sparnim danima od lepršave duge haljine, koja štiti tijelo od jakih sunčevih zraka i prijatna je za nošenje. Osim toga, u njoj ćete sigurno biti zapaženi, izgledaćete elegantno i blistavo u svako doba dana, bilo da se spremate za poslovni sastanak, šetnju ili večernji izlazak. Postoji milion modnih trendova koji su popularni tokom cijele ljetne sezone, poput bijele odjeće, teksasa, koralne boje, cvjetnog printa, šortseva, haljina i suknjica koje će vas rashladiti tokom toplih dana. Ali, trend kojem žene ostaju vjerne godinama unazad su maksi haljine.

Prirodni materijali

U udobnim modelima od prirodnih materijala, najbolje od tankog finog pamuka, možete nesputano da uživate u vrelom ljetu.

Ove sezone u trendu su haljine koje su naprijed malo kraće, a pozadi duže. Lako se transformišu iz poslovnog u ležerni stil, zavisi od toga da li ih kombinujete uz visoke potpetice, patike ili japanke.

Romantične duge haljine u pastelnim nijansama, nježno ružičastoj, plavoj, zelenoj i bež, možete da uklapate sa većim i manjim tašnama, sportskim i elegantnim, kao i nakitom. I što je najvažnije, izgledate uvijek ženstveno.

Kontrast boja

Ukoliko vam je potrebna jedna haljina koja će vam pomoći da izgledate vitkije, onda će pravi izbor biti neka koja kombinuje dvije kontrastne boje. Ona koja najbolje odrađuje posao je verzija sa širokim trakama sa strane koje su kontrastne nijanse u odnosu na ostatak haljine.

Jednako dobro ćete uraditi i ako birate modele u crno-bijeloj varijanti, a koje ćete dodatno istaknuti pomoću tankog kaiša u nekoj od jarkih boja.

Cvijetni uzorak

Naravno, ne treba zaboraviti ni ovu haljinu koja u potpunosti odiše šarmom, elegancijom i ljepotom. Ove sezone je popularniji nešto krupniji uzorak, ali nećete pogriješiti ni sa sitnijim varijantama, bitno je da je cvijeće.

Izvor:CdM