Ne pominje EU, protiv NATO i tražiće referendum za sva pitanja od opšteg interesa

Predsjednički kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić nije se u svom programu izjasnio o ključnom spoljnopolitičkom prioritetu države članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji, dok je ponovio svoj negativan stav prema pristupanju naše države NATO savezu.

To je navedeno na zvaničnoj veb stranici Mladena Bojanića na kojoj je predstavljen program i buduće djelovanje predsjedničkog kandidata.

Bojanić je smatrao da je Partnerstvo za mir obostrano optimalan odnos Crne Gore i NATO, navodi se u dokumentu kojim je predstavljena njegova kandidatura.

Od političkih grupacija koje su podržale Bojanića sve četiri se, makar programski, zalažu za članstvo Crne Gore u EU, dok je jedino GP URA formalno podržavala članstvo Crne Gore u NATO, ali se njeni poslanici nijesu pojavili na Skupštini kada se odlučivalo o ratifikaciji Sporazuma o pristupanju Sjevernoatlantskom savezu.

Bojanić se u svom programu nije izjašnjavo ni o pitanju članstva Crne Gore u EU, ali je, dok je bio aktivan kao predsjednik pokreta “Otpor beznađu” iznosio euroskeptične stavove.

U programu se založio za čestu primjenu instituta referenduma.

 Izvor: CdM