Kandidati da se obavežu da će podržati Bojanića u drugom krugu

Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, pozvao je kandidate opozicije koji su najavili učešće na predsjedničkim izborima da povuku kandidaturu u korist Mladena Bojanića, ili da se obavežu da će ga podržati u drugom krugu.

Abazović je rekao da niko nema pravo da interese svoje partije stavi ispred interesa Crne Gore i pozvao sve kandidate da se povuku u korist zajedničkog kandidata opozicije, kako bi ideju promjena i demokratizacije doveli do kraja.

"Osim ovog rješenja ni jedno ne može da bude pobjedničko", poručio je Abazović.

Abazović je kazao da je Bojanić građanski kandidat koji će štititi interese crnogorskih građana i predstavlajti ih na dostojanstven i častan način.

„On je bio jedina osoba koja je bila zajednički imenitelj trenutno većinske opozicione scene u Crnoj Gori i zato smatram da je ostalo dovoljno prostora da kolege koje su se, legitimno i sa punim pravom kandidovale, povuku svoje kandidature i daju šansu pobjedi opozicionog kandidata u prvom krugu", rekao je Abazović na konferenciji za novinare.

On je kazao da, ukoliko se to ne desi, očekuje i javno traži od njih da se obavežu da će Bojanića, kao zajendičkog kandidata opozicije podržati u drugom krugu.

Izvor:mina