I danas radovi na elektromreži

Zbog planiranih radova na mreži danas će od 8:00 do 14:00 sati bez električne energije biti Zaton, od 9:00 do 17:00 sati Rasovo – Rastoka, dok će od od 9:00 do 16:00 sati bez struje biti Srđevac, Poda, Bioča, Trubina, Lozna, Crniš, Jagoče, Gimnazija, Babića brijeg, Zaimovića livade, Rijeka, Novi tržni centar, Ćukovac, Gornja Lipnica, Lješnica, Banje selo, Čokrlije i Okladi,  saopštili su iz  CEDIS-a.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda se redovno hloriše te je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 42 osobe, dok je dežurna ekipa šest puta intervenisala na terenu.

Lokalni i brzi međunarodni vozovi saobraćali su jutros po utvrđenom redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Oni su dodali da se redovan željeznički saobraćaj očekuje i u nastavku dana.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim  puevima, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG). Oni su upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni. Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila, osim od 12 do 14 sati kada će u zoni gradilišta, u mjestu Sokolovina, biti obezbjeđeno slobodno odvijanje saobracaja. Saobraćaj na putu Poda - Berane obustavljen je od osam do 11 i od 14 do 17 sati zbog rekonstrukcije. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

U Crnoj Gori prijepodne se očekuje mjestimično povećana oblačnost, ponegdje uz slabu kišu, a od sredine dana duži sunčani intervali.U popodnevnim satima lokalno uz pojačan razvoj oblačnosti, uglavnom u planinskim oblastima, moguća je kratkotrajno kiša ili grmljavina. Vjetar će biti slab do umjeren, mjestimično pojačan, južnih smjerova. Jutarnja temperatura od devet do 19, najviša dnevna od 18 do 28 stepeni.