Ministarstvo rada i socijalnog staranja objavilo dva poziva za dodjelu bespovratnih sredstava (video)

Info sesija o pozivima za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru “Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu žaštitu”, održana je danas u skupštinskoj sali.

Sesiju je organizovalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Direktoratom za ugovaranje i finansiranje sredstava EU pomoći, uz podršku Delegacije Evropske unije a cilj je da zainteresovane subjekte upoznaju sa mogućnostima kako da dođu do bespovratnih finansijskih sredstava Evropske unije.

U okviru sesije predstavljeni su pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava „Aktivnosti osposobljavanja i obrazovanja za deficitarna zanimanja i za povećanje zapošljivosti RE populacije”, i “Podrška pružanju socijalne i dječije zaštite u Crnoj Gori”.

Direktorica Direktorata za Evropske integracije u fondove, predstavnica Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ljiljana Simović, kazala je da program podrazumijeva višesektorski pristup.

,,U okviru programa pokrivamo sektore zapošljavanja, obrazovanja, nauke i socijalne inkluzije. Danas objavljujemo dva poziva, za dodjelu bespovratnih sredstava za deficitarna zanimanja u iznosu milion i 600 hiljada eura, i bespovratna sredstva za razvoj usluga na lokalnom nivou iz oblasti socijalne i dječije zaštite u iznosu od tri miliona eura. Imamo dvije info sesije, a sve ono što se tiče ova dva javna poziva zainteresovani mogu naći na našem sajtu”,dodala je Simović.

Program čija je ukupna vrijednost 18 miliona eura pokriva Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo nauke, prosvjete a sprovodi ga Ministarstvo finansija.

,,Bespovratna sredstva idu za sektore zapošljavanja socijalne inkluzije. Za sektor socijalne inkluzije biće izdvojeno 4 miliona i 100 hiljada eura, a za sektor zapošljavanja 7,4 miliona eura”, naglašava ona. 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE