Glumci pozorišne radionice izveli predstavu ,,I djevojčice igraju fudbal” (video)

Predstavu ''I djevojčice igraju fudbal'', koju su po tekstu Đurđe Lili režirali  Nada Pavićević i Izet Mulabegović premijerno su večeras izveli polaznici pozorišne radionice u Centru za kulturu.

Komad razbija ljudske predrasude, govori o spontanoj dječijoj igri, oko razmišljanja o fudbalu i prepirki da li djevojčice mogu igrati fudbal kao dječaci.

Reditelj predstave, glumac Izet Mulabegović, kazao je za Radio Bijelo Polje da komad donosi jednu lijepu, šaljivu dječiju priču.

,,Govori o ravnopravnosti djevojčica i dječaka, i vjerujem da se svidjelo publici koja je došla u velikom broju. To je tekst Đurđe Lili koja živi u Vojvodini, i piše tekstove za djecu. Zbog obaveza koje polaznici imaju u okviru drugih vannastavnih aktivnosti dugo smo je pripremali, ali su djeca to odlično odradila i večeras su pokazali sav svoj trud i rad”, istakao je Mulabegović, i dodao da će i od 20 časova biti izvedena ista predstava, ali sa drugom postavkom glumaca.

Učenica osnovne škole ,,Risto Ratkoivć”, Vladana Pešić već pet godina pohađa pozorišnu radionicu, a večeras je tumačila lik djevojčice Maje.

,,Dobro sam se snašla u ulozi, i od početka mi se sviđa komad. Na početku dječaci misle da mi djevojčice ne umijemo da igramo fudbal, ali kasnije ih pobjeđujemo”, dodala je Vladana.

U predstavi igrali Draga Veličković, Jasmin Zulović, Katarina Karadžić, Vasilisa Kovijanić, Adela Mahmutović, Vladana Pešić, Jana Rakonjac, Sofija Simonović, Petar Terzić, Hana Hadžibegović,Omar Hodžić, Orhan Hodžić I Danica Čabarkapa.

Autorka, foto i video: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE