Danas zasjeda lokalni parlament

Sedma sjednica Skupštine opštine Bijelo Polje, sa sedamnaest tačaka dnevnog reda, održaće se danas, sa početkom u 10 časova.

Pred odbornicima će se naći izvještaji o radu predsjednika Opštine, organa i službi lokalne uprave i realizaciji Programa rada Skupštine za 2018. godinu, zatim prijedlozi odluka o organizovanju Službe Skupštine, organizovanju JU Centar za djelatnosti kulture „Vojislav Bulatović-Strunjo“, određivanju naselja koja pripadaju području osnovnih škola na teritoriji opštine Bijelo Polja, stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Aneksa broj 1 Ugovora o sufinansiranju izgradnje stambeno-poslovnog centra, donošenju Plana zaštite i spašavanja od zemljotresa,  refinansiranju kreditnih obaveza Opštine, davanju saglasnosti na Odluku o prenosu prava raspolaganja na građevinskom zemljištu, kao i o prijedlozima odluka odavanju saglasnosti za skidanje tereta otuđenja i opterećenja i o prenosu prava raspolaganja na nepokretnostima Vladi Crne Gore.

Na dnevnom redu sedme sjednice lokalnog parlamenta su i izvještaji o radu i poslovanju za prethodnu godinu i programi rada za tekuću i to za DOO “Parking – servis”, Dnevnog  centra za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa”, JU “Ratkovićeve večeri poezije” i Crvenog krsta. Sjednicu lokalnog parlamenta Radio Bijelo Polje će direktno prenositi.