Proslavljeni košarkaški trener Srzić trenira bjelopoljske pionire i mlađe pionire (video)

Bijelo Polje je rudnik zlata mladih košarkaških talenata, samo ih treba znati odabrati i na pravi način raditi sa njima, kazao je proslavljenI košarkaški trener iz Beograda i vlasnik kampa Hooptalents,  Dejan Srzić – Susla.

Srzić će u narednom periodu na poziv Uprave kluba ,,Jedinstvo" kroz seriju treninga u Bijelom Polju pripremati mlađe pionire i pionire košarkaškog kluba ,,Jedinstvo“, a gostujući danas u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Srzić je kazao da je dolazak obnova saradnje koju je imao prije mnogo godina sa bjelopoljskim klubom.

Govoreći o mladim talentima i igračima, Srzić je naveo da im treba pružiti ono što je neophodno za dalji razvoj njihovog talenta.

,,U klubu ,,Jedinstvo“ sam vidio dosta talenata, pametni su, veoma bistri i kada god im nešto pokažem oni odmah ponavljaju. Najbitnije je da tehniku rade kompletno, od plejmejkera do visokog igrača. Ako se sada u ovom periodu uloži u njih to će biti ulazak u ,,pogon“ individualni, i tada će razvijati sebe kao prave košarkaše. Pričao sam im da je veoma važno da daju koš i moraju savladati tehniku u tom pravcu. Radni momenat imaju fenomenalan, savjetujem ih da moraju vježbati, jer bez vježbe ne mogu postati pravi igrači. Garantujem da će ovaj grad imati svoje mlade igrače, jer ljudi koji vode klub ,,Jedinstvo“ vrlo pozitivno i dugoročno razmišljaju, što je rijetkost u klubovima, ali dobro, i vjerujem u njih“, istakao je trener.

Naglašava da danas igrači jure rezultat, što predstavlja problem.

,,Kada sam ja počinjao bilo je dosta drugačije, igrao sam plejmejkera ali nijesam postigao neku igračku karijeru. Igrao sam i fudbal, volio sam oba sporta, ali nijesam imao tijelo da bih bio košarkaš. Roditelji sada kada usmjeravaju svoje dijete moraju prvo da vide za koji sport je talentovano, i da li ima tijelo koje sve to može da prati“, pojašnjava Srzić.

Brojna istaknuta košarkaška imena poput Galisa, Bodiroge, Tomaševića i drugih trenirala su pod Srzićevom palicom, što mu predstavlja ponos.

,,Drago mi je što me svi poštuju i što su na dobrim košarkaškim pozicijama. Najbolje mi je bilo u Solunu u Arisu gdje smo bili tri godine bez poraza. Najbolji je bio Nik Galis koga sam trenirao individualno, sa visinom 184 bio je najbolji strijelac i igrač, još jedan dokaz da visina nije bitna. Najviše sam ponosan na stvaranje igrača koji su napravili dosta dobrih rezultata i proslavili se“, iskren je on.

Vlasnik je košarkaškog kampa ,,Hooptalents“  od 2000. godine, koji organizuje u Beogradu, Makarskoj, i u Dablinu.

,,Kamp kreće od 15. juna i završava se krajem avgusta. Dvije smjene su u Beogradu, zatim od prvog jula idemo u Makarsku, a poslije toga jedna smjena u Irskoj, i to sve otprilike traje 80 dana. Uslovi su odlični, radi se po dva treninga dnevno, ukupno 160 treninga, plus individualni treninzi. Ne idemo na masovnost, već na kvalitet. Imam maksimalan broj 16 igrača na treningu, i Nama dolaze igrači iz Amerike, Kanade, Ukrajine, a sve informacije o kampu dostupne su na sajtu www.dejansrzic.com“, naglašava Srzić.

Naglašava da djeca trebaju što prije da počnu da se bave sportom.

,,Da bi se postigao efekat kod takvog uzrasta djeca moraju da imaju male lopte, male koševe i da svojom snagom mogu da sprovode tehniku, jer ukoliko toj dječici damo veliku loptu - već krive ruke kako bi je dodali, što nije dobro, ali ja naravno sve te rekvizite posjedujem“, navodi Srzić.

Savjetuje mlade u našem gradu da slušaju trenere i da prate pravac u kojem se najbolje snalaze.

Repriza emisije ,,Sportski magazin“ biće emitovana večeras na talasima radija Biejlo Polje od 20:15 časova.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE