Saopštenje Marka Maslovarića, kandidata za odbornika sa izborne liste “Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje”

Prepoznajući važne teme za sveukupni društveni razvoj, u minulom mandatnom periodu, gradska uprava je posvetila posebnu pažnju i socijalnim servisima, kulturnom i društvenom progresu. Projekti, iz ovih oblasti, koje prepoznajemo i na čiju realizaciju je ova gradska uprava posebno ponosna su, između ostalog, unaprjeđenje školstva i podrška obrazovanju, što je od posebnog značaja za mlade naraštaje naših sugrađana. U tom segmentu, posebno smo ponosni na projekat OŠ ''Dušan Korać'', koji se odnosi na projekat izgradnje osnovne škole, kao i objekta muzičke škole, fiskulturne sale i izgradnje sportskih terena.

Takođe, prepoznajući potrebe mladih sugrađana, čijem ličnom razvoju i obrazovanju je ova gradska uprava bila posebno posvećena, realizovali smo i brojne projekte koji se odnose na podršku obrazovanju. Prevashodno, podrška je realizovana kroz nabavku besplatnih udžbenika za osnovce, ali i programu stipendiranja najboljih učenika i studenata, za šta je opredijeljeno i utrošeno 600.000€.

Međutim, u prilog činjenici da smo bili posvećeni svim starosnim kategorijama naših sugrađana, najbolje svjedoče realizovani projekti, usmjereni na podršku penzionerima, te naknade za novorođenu djecu.

Naime, vođeni primarnim ciljem – unaprjeđenjem životnog standarda i kvaliteta života svih naših građana, realizovali smo programe podrške starijim sugrađanima, kroz različite servise i mehanizme, poput: telecare servis zaštite starih lica, program senior kartice, obezbjeđenje zemljišta za izgradnju stambene zgrade, dnevnog centra za brigu o starijim osobama, ali i servis geronto domaćica. Za naše najmlađe sugrađane izdvojili smo oko 400.000€ kroz jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete, blizance, trojke, kao i naknadu za prvu bebu rođenu u novoj godini, a gradska uprava je  za obezbjeđivanje humanitarne i drugu vrstu pomoći, izdvojila značajna sredstva, kaže se u saopštenju  Marka Maslovarića, kandidata za odbornika sa liste “Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje”

Izvor: “Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje”