Saopštenje Svetosavske srpske liste

Svetosavska srpska lista smatra da je opština Bijelo Polje u izuzetno teškoj situaciji, prije svega posmatrajući sa ekonomskog aspekta. Kao glavne probleme detektovali smo veliku stopu nezaposlenosti i masovno iseljavanje stanovništva sa ovog prostora. Bijelo Polje odavno nije više treći grad u Crnoj Gori po broju stanovnika, a o razvijenosti privrede da ne govorimo.

Tu smo skoro na samom začelju. Glavni krivac za takvo stanje je DPS vlast koja u gradu na Limu vlada već više od trideset dvije godine. Pored sumorne ekonomske slike, srpski narod ne može da ostvari elementarna prava, jer su građani drugog reda.

Napravićemo presjek stanja finansija u Opštini Bijelo Polje i njenim organima, te utvrditi gdje su išle narodne pare. Utvrdićemo koji su to bili kriterijumi i kako je bilo moguće da se ulaže samo u mjesta gdje je dominantno biračko tijelo odlazeće vlasti. Ispravićemo nepravdu prema Vraneškoj dolini gdje ćemo u značajnoj mjeri pomoći poljoprivrednike, koji su do sada bili zaobiđeni. Prve investicije biće u sredinama gdje živi srpski živalj, ali ćemo voditi računa i o svim građanima. Stupićemo u kontakt sa investitorima iz Srbije i Ruske Federacije i pokušati da već u prvoj godini mandata otvorimo makar jedan proizvodni pogon u Industrijskoj zoni, koji bi zaposlio stotinak sugrađana i generisao bolje uslove života u Bijelom Polju. Radićemo na privatno javnom partnerstvu u više privrednih grana i vratiti moć selu i poljoprivredi. Posebno ćemo pažnju posvetiti otkupu, kako bi naši malinari bili bezbrižni, kaže se u saopštenju Svetosavske srpske liste.

Izvor:Svetosavska srpska lista