Mulić: Urađeni projekti i ostvareni rezultati u prethodnom periodu garancija da ćemo nastaviti da radimo još bolje za Bijelo Polje

Prepoznajući potencijale naših prirodnih ljepota, pored brojnih projekata i dostignuća ove gradske uprave, posebno ističemo one projekte koji su od značaja za pozicioniranje Bijelog Polja, kao respektabilnog turističkog centra, u sveukupnoj turističkoj ponudi Crne Gore.

Lišeni političkih floskula, naši rezultati nas preporučuju. Oni su garant da ćemo i u narednom četvorogodištu nastaviti da razvijamo Bijelo Polje kao svojevrstan centar sjeverne regije.

Naime, u proteklom četvorogodištu, nastojali smo da valorizujemo i unaprijedimo turističke potencijale kroz projekat izgradnje Ski centra ''Cmiljača'', koji je podrazumijevao: izgradnju puta, izgradnju šestosjedne žičare, izgradnju skijaških staza, izgradnju bazne stanice sa restoranom, kao i izgradnju elektro-energetske i vodovodne mreže.

U narednom periodu, vođeni jasnom vizijom, planirana je izgradnja baznog naselja sa četiri hotela i dvadeset dva bungalova.Jedan od značajnijih projekata je valorizacija  Đalovića pećine, kao projekat koji obuhvata: izgradnju puta Gubavač-Bistrica-Podvrh, dužine 15km, izgradnju gondola, izgradnju vizitoring centra, izgradnju elektro-energetske i vodovodne mreže  iuređenje enterijera pećine.

 Kao jedan od preduslova razvoja turizma i cjelokupnosti turističke ponude, predano smo radili na unaprijeđenju saobraćaja. Jedna od investicija koja je od posebnog značaja za naše građane je projekat izgradnje mosta Njegnjevo-Sutivan-Potkrajci, koji se odnosi na izgradnju novog mosta sa pješačkom stazom i pristupnim rampama širine 2,7m i dužine 70m.

U ovom mandatnom periodu, realizovali smo projekat rekonstukcije osam mostova na dionici Slijepač Most-Pljevlja. Jedan od najvrijednijih projekata u ovom četvorogodištu je i projekat rekonstrukcije regionalnog puta Slijepač Most-Pljevlja, Nijesmo se oglušili ni o potrebe mještana ruralnih područja”, kaže se, između ostalog, u saopštenju Demira Mulića, kandidata za odbornika sa izborne liste “Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje”.

Izvor i foto : DPS