Crnogorske rukometašice ubjedljive protiv Srbije u prvom kontrolnom meču

Rukometašice, izabranice Tatjane Jeraminok slavile su 30:22 (13:9) u duelu koji je odigran u Bijelom Polju u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Naše juniorke ostvarile su ubjedljivu pobjedu u prvom od dva kontrolna meča protiv Srbije u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo za igračice do 19 godina u Sloveniji – izabranice Tatjane Jeraminok slavile su 30:22 (13:9) u duelu koji je odigran u Bijelom Polju.

Od početka meča bilo je evidentno da je kvalitet na stranih naših djevojaka, koje su u nastavku samo uvećavale prednost i ubjedljivo slavile u značajnog provjeri pred početak smotre najboljih selekcija Evrope, koju otvaraju 8. jula duelom protiv Francuske.

Nađa Kadović, Anastasija Marsenić i Katarina Džaferović bile su najefikasnije u našem timu sa po pet golova, dok je Mina Novović četiri puta zatresla protivničku mrežu. Po tri puta u strijelce su se upisale Sara Gugač i Nikoleta Pejović, Gordana Marsenić je postigla dva, a po jedan pogodak Milica Anđušić, Suzana Zečević i Danila Radonjić.

U redovima poraženog tima istakla se Helena Inđić sa pet golova.

Isti rivali odmjeriće snage i u utorak u 11 sati.

 

Izvor: rscg