Povodom Međunarodnog dana muzeja, otvorena 36. izložba učenika osnovnih škola

U Kući Rista Ratkovića, danas je otvorena 36. izložba učenika osnovnih škola, koju organizuje JU Zavičajni muzej Bijelo Polje.

Kako je kazala Vesna Šćekić iz bjelopoljskog muzeja, izložba je upriličena povodom Međunarodnog dana muzeja, a ove godine okupila je učenike iz 13 osnovnih škola sa ukupno 150 radova.

O kvalitetu radova odlučivao je tročlani stručni žiri Miko Obradović, nastavnik likovne kulture u penziji, predsjednik i članovi Ivana Smolović, rukovodilac umjetničke zbirke u Muzeju i Dražen Konatar, akademski slikar.

Obrazlažući odluku žirija, Ivana Smolovioć je istakla talentovanost djece i posvećenost njihovih nastavnika koji su se potrudili da učešćem u ovoj izložbi obogate manifestaciju koja se po 36. put organizuje u Bijelom Polju.

Prema mišljenju žirija, prvu nagradu ravnopravno dijele Bojana Sinđić OŠ “Krsto Radojević, Marta Stambolija, OŠ “Dušan Korać“ i Božica Španjević iz OŠ “Nedakusi“.

Drugo mjesto takođe, ravnoravno dijele Ana Šćepanović, OŠ “Risto Ratković“, Aladin Kolić, OŠ “Mladost“ i Kenan Vesković, OŠ “Vladislav Sl. Ribnikar“.

Žiri je odlučio da i treće mjesto ravnopravno podijele Kanita Rebronja OŠ “Dušan Korać“, Džana Ćatović, OŠ “9.maj“ i Erna Biso, OŠ “Rifat Burdžović -  Tršo“.

Priznanje za opremljenost i kvalitet radova dodijeljeno je OŠ “9.maj“ iz Sutivana.

Program je vodila Vesna Šćekić, a izložbu je muzički obogatila Itana Leković na flauti.

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić