Koji film je Metu Dejmonu kasnije donio ulogu koja ga je proslavila

Met Dejmon je stekao slavu nakon što je dobio ulogu u filmu Spasavanje redova Rajana.

Ali da li ste se ikada zapitali kako je Stiven Spilberg izabrao mladog glumca za film koji je zaradio više od 480 miliona dolara i dobio 11 nominacija za Oskara?

Dejmon se prisjetio za časopis GQ kako ga je Spilberg prepoznao na audiciji, ali nije mogao da se sjeti odakle.

"Pročitao sam scenario za redova Rajana, ali nisam dobio ulogu. Spilberg mi je rekao: "Mislim da te poznajem odnekud". Rekao sam da sam se pojavio u filmu Hrabrost ratnika i on je tada došao na ideju kako sam ja momak kog želi za ulogu, ali sam previše mršav".

U filmu Hrabrost ratnika iz 1996. Dejmon je igrao medicinara Endrua Ilarija, koji se bori sa zavisnošću od heroina zbog onoga što je vidio na drugoj strani neprijateljskih linija u Zalivskom ratu. Da bi smršao za film, Dejmon je slijedio strogu dijetu i režim vježbanja. Ovo mu je toliko narušilo zdravlje da je nekoliko mjeseci nakon snimanja bio pod ljekarskim nadzorom.

Poslije Hrabrosti ratnika, Frensis Ford Kopola je ponudio Dejmonu ulogu u filmu Čudotvorac. U to vrijeme Dejmon je upoznao Spilberga i ipak dobio ulogu. Naime, nakon što je Spilberg vidio kako Dejmon izgleda sa normalnom težinom, odlučio je da ga angažuje za Spasavanje redova Rajana.

Do danas, Dejmonov slučajni susret sa Spilbergom je lekcija mnogim glumcima da bi sljedeća prilika mogla biti iza ugla.

Izvor:Nezavisne novine

Foto: Printscreen/Instagram 

Tekst objavila:Ljilja Brajković