The Cure predstavio nove pjesme(video)

The Cure su u četvrtak (6. oktobra) započeli svoju svjetsku turneju 2022. u Latviji, debitujući s dvije nove pjesme i poželivši dobrodošlicu gitaristu i klavijaturistu Periju Bamonteu natrag u bend.

Ikonski goth rock bend je započeo svoju dugu turneju u 2022. godini nastupom u "Areni Riga" u Rigi, svirajući dvije nove pjesme za koje obožavaoci pretpostavljaju da su s njihovog dugoočekivanog novog albuma, "Songs Of A Lost World".

Otvarajući svoj set od 25 pjesama - gdje im se pridružio i Bamonte, koji se vratio u bend nakon što je bio član između 1990. i 2005. godine - The Cure su započeli s opsežnom i gorko-slatkom "Alone"; nježna pjesma koja je vidjela kako Smit počinje rečenicom: "Ovo je kraj svake pjesme koju pjevamo".

Na kraju prvog seta, koji je uključivao klasike i omiljene pjesme fanova kao što su "Pictures Of You", "Trust", "Fascination Street" i "In Between Days", The Cure su debitovali s još jednom novom pjesmom "Endsong" - puno više sumornija numera u kojoj je Smit više puta žalio kako je "sve nestalo, u životu bez nade, bez snova, bez ljubavi - ja ne pripadam".

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković