Biković otkrio savjet koji mu je dao čuveni Lane: "Jednostavnost ga je činila velikim"

- I ta jednostavnost koji je on imao je činila njega kao velikog glumca - rekao je Miloš Biković gostujući na televiziji "Prva".

Miloš Biković je gostujući u emisiji "150 minuta" na televiziji "Prva" govorio o Milanu Gutoviću. Mladi glumac je naveo da je Lane bio veliki glumac i otrkio koji savjet mu je dao svojevremeno.

- Lane je bio veliki glumac i veliki komičar što je rijetkost da neko u sebi može da sa takvom lakoćom govori na tako, na sve teme, i da to bude smiješno, i da nam da tu zdravu dozu otklona od naše realnosti, da možemo da je sagledamo na jedan drugačiji način, a on je to umio nekako u svojoj svakodnevnoj komunikaciji, imao je taj dar da tako gleda na život, pa je to onda u njegovoj izvedbi, u njegovoj glumi davalo jednu posebnu čar  - rekao je Miloš Biković i nastavio:

- I ja se sjećam jednog savjeta koji mi je dao još kada sam bio, mislim da sam bio na prvoj godini fakulteta, ili još nisam ni upisao fakultet, kada smo snimali "Belu lađu", rekao mi je: " Ako nekad ne znaš kako nešto da odglumiš, samo reci, samo izgovori". I ta jednostavnost koju je on imao je činila njega kao velikog glumca - rekao je Biković.

Podsjetimo, glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji posle kraće bolesti.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić