Haradinaj: Nemamo rješenje za demarkaciju

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je na sjednici Skupštine Kosova rekao da još nema rješenja za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom.

"Demarkacija je pritisnula Kosovo i pritiska je i danas. Vlada je onoliko koliko je mogla pomogla da ta tema dobije potreban epilog. Nova komisija, novi sporazum između dva predsjednika (Kosova i Crne Gore) je pred vama. Mi u koaliciji nijesmo imali sporazum o tome, pošto jedan naš dio nije bio za sporazum (koji je potpisan 2015. godine)", kazao je Haradinaj.

Za izglasavanje zakona potrebno je od 120 glasova obezbijediti najmanje 80 glasova, dok vladajuća koalicija, sem Srpske liste koja je takođe dio vlasti na Kosovu, uz podršku Demokratskog saveza Kosova ima 78 glasova.

Protiv usvajanja zakona pored Srpske liste, sa 10 poslanika su i poslanici pokreta Samoopredjeljenja, koji ima 32 glasa.P

redsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji i premijer Kosova Ramuš Haradinaj su posljednjih dana imali intenzivne kontakte sa predstavnicima Srpske liste, ali su oni, kako javljaju prištinski mediji, odbili zahtjeve koje je Srpska lista imala kao uslove za glasanje zakona.

Izvor:beta