Neka mikser zamijeni šporet: Koristite svježe namirnice jer čiste toksine

Ako niste u stanju da napravite korjenite promjene u ishrani, na trpezi bi, makar povremeno, trebalo da imate svježe namirnice.

Sirova hrana je višestruko korisnija za organizam od termički obrađene. Bolje reguliše metabolizam, hrani i gasi žeđ, pospješuje rad crijeva, čisti organe za varenje i toksine iz organizma.

Ponekad mikser treba da zamijeni šporet. Vrlo brzo ćete uvidjeti da, osim ljepšeg izgleda i boljeg zdravlja, imate više vremena za šetnju, sebe i svoje bližnje. Pri odabiru voća i povrća obratite pažnju na njihovu svježinu, boju i aromu. Bez toga, gube se ukus i hranljiva vrijednost.

Priprema jela od svježeg, po mogućnosti neprskanog i biološki odgajenog povrća laka je i jednostavna. Sprema se neposredno prije obroka, da se ne bi izgubili hranljivi sastojci. Kao začin mogu da se dodaju susam, majčina dušica, origano, isjeckani orasi, lješnici, mljeveno sjeme suncokreta i bundeve, ren, peršun i celer.

Od ulja je najbolje maslinovo i suncokretovo, i to hladno cijeđeno. Mogu da se dodaju i jabukovo sirće, limunov sok, pavlaka ili kiselo mleko, majonez, kao i male količine morske nerafinisane soli.

Izvor:CdM