Vukšić: Znam šta Bokelji žele, puna decentralizacija

Nosilac liste „Narodne koalicije – Složno i tačka“ Dejan Vukšić zajedno sa kandidatima za poslanike obišao je Herceg Novi gdje su razgovarali sa građanima i predstavili program za koji se zalaže Narodna koalicija.

Nosilac liste „Narodne koalicije – Složno i tačka“ Dejan Vukšić poručio je: „Ono što me posebno tangiralo, da ne kažem nerviralo, jesu naši predstavnici iz Boke, koji kao djelovi političkih partija nikada nisu smjeli da kažu ono što Bokelji žele, ono što narod Boke želi, zato što centrala smatra da u određenom političkom trenutku nešto tako ne treba reći. Zašto ne reći? Ja sam iz Boke, znam šta je ono što žele građani Boke: žele punu decentralizaciju. Zar je to teško reći. Želimo da sačuvamo naše istorijske i kulturne posebnosti” Kandidatkinja za poslanicu liste „Narodna koalicija – Složno i tačka“ i predsjednica Skupštine Opštine Kotor Maja Mršulja kazala je: „Ono što je moguće prije i brže realizovati jeste problem koji muči sve nas, a to je problem Morskog dobra.

Kandidat za poslanika „Narodne koalicije – Složno i tačka“ i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić poručio je: „Narodna koalicija je na ovim izborima jedini predstavnik, čisti predstavnik 30. avgusta 2020. godine po svakom osnovu. Moramo da čuvamo našu duhovnost, moramo da čuvamo naš jezik, moramo da čuvamo biće iskonske Crne Gore, a da istovremeno gledamo naprijed, u budućnost, da radimo na prosperitetu Crne Gore, a da se istovremeno borimo protiv organizovanog kriminala.

Kandidat za poslanika „Narodne koalicije – Složno i tačka“ i predsjednik SlobodneCrne Gore Vladislav Dajković kazao je: „Vjerujem da svako od vas poznaje nekoga ko ima problem državljanstva u Crnoj Gori. Ko uCrnoj Gori ima problem sa državljanstvom? Samo Srbi. Zašto? Zbog toga jer su Srbi i jer se podrazumijevalo da bi dobijanjem državljanstva sticali pravo glasa koje ne bi dali Milu Đukanoviću, nego bi glasali srpsku opciju. Naša koalicija će, ako bude trebalo i da uslovi novu Vladu, jer ćemo biti dio nove vlasti, i da kažemo da nećemo dići ruku za novu Vladu dok se ne riješi pitanje dvojnog državljanstva, dok i Srbi ne dobiju pravo da žive dostojno u Crnoj Gori.

Medijski tim: „Narodna koalicija – Složno i tačka