Koalicija “Zajedno”; Naše Bijelo Polje porazilo je mržnju, primitivizam i nazadnjaštvo, u nedjelju će ih poraziti cijela Crna Gora!

“Vjerujem u mudre Bjelopoljke i Bijelopoljce, da će odlučiti pametno, onako kako su to radili decenijama! I da već 12. juna, krenemo u novu etapu razvoja Crne Gore, novu etapu razvoja Bijelog Polja! Da privedemo posao kraju, i iz Crne Gore, članice EU, za četiri godine podnesemo izveštaj o tome šta smo vam obećali a šta smo uradili.

Tražimo vaše povjerenje i budite sigurni da se nećete pokajati, jer ovu listu čine ljudi koji su ozbiljni, odgovorni i koji nemaju drugu domovinu, do ove naše jedine – Crne Gore”, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” na sinoć održanoj konveciji u Bijelo Polju.

On je ukazao na dva glavna razloga zbog kojih je koalicija DPS – SD – LP – DUA, upravo Bijelo Polje ostavila za posljednju nedjelju kampanje.

“Prvi je taj što je naziv koji nosi naša koalicija “Zajedno!”, a kud će bolja poruka o zajedništvu nego iz Bijelog Polja, grada koji predstavlja najubjedljiviju potvrdu crnogorskog modela multinacionalnog, međuetničkog i međuvjerskog sklada. Grada u kojem vas prvo pitaju kako mogu da vam pomognu i čime vas mogu počastiti pa tek onda kako se zovete i odakle dolazite. Grada koji je i u najtežim vremenima bio primjer suživota i sjajnih međusobnih odnosa i grada koji se i danas, uprkos svim iskušenjima sa kojima se Crna Gora susrijeće, odupire naletima populizma i vjerskog ili nacionalnog ekstremizma bilo koje vrste”, rekao je Živković.

On je saopštio da građanke i građani Bijelog Polja najbolje znaju kako su živjeli prije 30. avgusta 2020. godine i kako žive nakon toga.

“Mir u Crnoj Gori devedesetih godina sačuvan je zahvaljujući nama. Mir i stabilnost u Crnoj Gori nakon 30. avgusta 2020. godine je opet sačuvan zahvaljujući nama. Jer i kada smo slavili, znali smo kako to slavlje da istaknemo. Znali smo kako da časno sa barjakom u ruci i lijepim pjesmama, prođemo našim crnogorskim ulicama a da ne uvrijedimo onog komšiju pored nas koji misli da je izgubio, jer se poraženi nije tako mogao osjećati pored nas!  kazao je v.d. predsjednika DPS-a.

Saopštenje: Koalicija “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”