Podrška EU nastavku reformi

Crna Gora će se fokusirati na zaokruživanje reformi u svim poglavljima, u čemu će imati podršku Evropske unije (EU), poručeno je na sastanku glavnog pregovarača sa EU, Aleksandra Drljevića i šefa Delegacije EU u Podgorici, Aiva Orava.

Iz Vlade je saopšteno da su Drljević i Orav, sa saradnicima, danas održali prvi sastanak nakon formiranja Kancelarije za evropske integracije.

„Oni su razgovarali o predstojećim aktivnostima kad je u pitanju ispunjavanje obaveza iz pregovaračkog procesa i o finansiranju projekata iz IPA fondova, čije je sprovođenje od izuzetnog značaja u dostizanju evropskih standarda“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je dogovorena intenzivnija i redovnija komunikacija između Delegacije EU i Kancelarije za evropske integracije.

Drljević je kazao da će raditi na unaprjeđenju saradnje sa svim zainteresovanim stranama, naročito predstavnicima nevladinog sektora i medija, kako bi svako doprinio integraciji Crne Gore u EU.

„Naš fokus u narednom periodu ostaje na poglavljima 23 i 24, ali i na sprovođenju aktivnosti u ostalim oblastima, kako bi tokom austrijskog predsjedavanja bilo moguće otvoriti i preostala poglavlja i polako krenuti ka zatvaranju pregovaračkih poglavlja“, poručio je Drljević.

Izvor:mina