Vukadinovićima pritvor do 30 dana

Sudija za istragu Višeg suda, Vladimir Novović, odredio je pritvor do 30 dana braći Janku i Predragu Vukadinoviću, koji su osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića.

Janko Vukadinović se na saslušanju u Tužilaštvu branio ćutanjem, dok je Predrag Vukadinović negirao krivicu, kazao je njihov advokat Velibor Marković.

"Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je podnijelo pritvor za određivanje pritvora protiv mojih klijenata Vukadinović Janka i Predraga. Oni su danas se izjašnjavali na okolnosti predloga za određivasnje pritvora. Jednom od njih su kao pritvorski osnovi navedeni opasnost od ometanja istrage, opasnost od ponavljanja djela i težina krivičnog djela i način izvršenja, dok je drugiom osumnjičenom kao pritvorski osnovi su navedeni opasnost ometanja istrage, posebno uticaj na svjedoke i težina krivičnog djela uz način izvršenja", rekao je Radio-televiziji Crne Gore, advokat Velibor Marković.

On je rekao da se izjasnio povodom tog predloga, navodeći da osnovane sumnje ne postoje.

"Iz prostog razloga što uopšte nije u predlogu za određivanje pritvora navedena umišljajna veza između eventualno nekih trećih lica koji su izvršioci krivičnih djela i mojih klijenata, a bez umišljajne veze nema ni osnovanje sumnje", rekao je Marković.

Podsjećamo, Jovanović i Šaković ubijeni su u subotu u pucnjavi u centru Podgorice.

Izvor:rtcg