Zaposleni u opštinskom Crvenom krstu donirali krv

Povodom 24. oktobra, Dana Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje i 112. rođendana organizacije, dio zaposlenih i članova Kluba DDK Bijelo Polje, danas su u Kabinetu za Transfuziju krvi donirali tečnost koja život znači.

Predsjednik Kluba DDK Bijelo Polje, Vlado Tomović, istakao je značaj dobrovoljnog davanja krvi i pozvao sve da se priključe akcijama i da doniraju krv.

"Značaj organizovanja akcija dobrovoljnog davanja krvi, sakupljanje dovoljnih rezervi krvi je od nemjerljivog značaja za čitavu našu zajednicu, te i ovim povodom apelujem na sve da se priključe akcijama, daju dodatan doprinos kako bi se obezbijedile dovoljne količine krvi i kako bi svakog pacijenta čekala krv a ne pacijent krv".

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković, istakao je da su zaposleni danas kroz svoj lični primjer željeli da ukažu na značaj dobrovoljnog davanja krvi, ali i da skrenu pažnu da se pitanju dobrovoljnog davanja mora posvetiti veća pažnja.

"Ne samo danas, već tokom čitave godine zaposleni u opštinskom Crvenom krstu se redovno odazivaju akcijama dobrovoljnog davanja krvi i na poziv Kluba DDK doniraju krv. Danas je dio zaposlenih povodom obilježavanja 112 godina od osnivanja Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, na jedan simboličan i human način obilježio ovaj datum, apelujući na sve relevantne činioce, da se više pažnje, računa povede o dobrovoljnim davaocima krvi, samim izmjenama Zakona kako bi se ova oblast dodatno unaprijedila i popravio položaj dobrovoljnih davalaca krvi".

Iz Kluba DDK Bijelo Polje, izrazili su zahvalnost zaposlenim u Crvenom krstu, članovima Kluba DDK, koji su danas donirali krv, osoblju Kabineta za transfuziju krvi Bijelo Polje i pozvali sve zainteresovane da se priključe akcijama dobrovoljnog davanja.

Izvor: PR Tim Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje