Bjelopoljci predstavili svoje proizvode na nacionalnom sajmu "Najbolje iz Crne Gore"

Na ovogodišnjem nacionalnom sajmu "Najbolje iz Crne Gore" koji je 17. i 18. oktobra, jedanaesti put zaredom, održan u Big Fashionu- šoping molu u Podgorici, svoje domaće proizvode izložili su bjelopoljski poljoprivredni proizvođači.

"Opština Bijelo Polje je preko Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj pomogla u zakupu štandova za reklamni prostor pet bjelopoljskih poljoprivrednih proizvođača. Sekretarijat je preko organizatora sajma NVO "Civilni centar CG", a shodno programu mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2024. godinu, kroz mjeru 1.5 - Promocja edukacja iz oblasti ruralnog i održivog razvoja, podržao ovu manifestaciju Priliku da izlažu na ovom prestižnom događaju su imali svi poljoprivredni proizvođači po raspisanom javnom pozivu Sekretarijata. Posjetioci ove tradicionalne manifestacije su imali priliku da vide i probaju proizvode pčelara iz Bijelog Polja Veljka Đurovića, Lazara Tomovića, Murata Idrizovića, Miloša Čabarkape i Zorana Karišika", saopštili su iz Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj.

Ovaj tradicionalni događaj, koji je postao simbol cmogorskog preduzetništva i autentične domaće proizvodnje, i ove godine je okupio rekordan broj izlagača iz svih krajeva naše zemlje a partner sajma je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodopriovrede.

Posjetioci sajma su imali priliku da besplatno degustiraju i kupe vrhunske domaće proizvode, uključujući med i pčelinje proizvode,  pršut, sir, masline i maslinovo ulje, vino, organsko voće i povrće, ljekovito bilje, domaće sokove i još mnogo toga. Svoje proizvode predstavili su proizvođačı iz Bijelog Polja, Bara, Ulcinja, Nikšića, Danilovgrada, Mojkovca, Žabljaka, Zete, Tuzi, Plužina, Cetinja i Podgorice, istakli su iz Sekretarijata.

Dodaju da sajam "Najbolji iz Crne Gore" ne samo da nudi jedinstvenu priliku za promociju autentičnih domaćih proizvoda, već je i idealno mjesto za proizvođače da se povežu, razmijene iskustva, identifikuju zajedničke izazove u razvoju i distribuciji svojih proizvoda.

"Svake godine ovaj događaj iznova potvđuje kvalitet cmogorske proizvodnje, podstičući sve veći broj potrošača da podrže lokalne proizvođače, prepoznajući vrijednost domaćih proizvoda.

Cilj ovogodišnjeg sajma je dodatno podizanje svjesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda, te osigurati da crnogorski proizvodi pronađu svoje mjesto u svakom domaćinstvu. Sa očekivanih preko 20 hiljada posjetilaca, ovogodišnju sajam pruža jedinstvenu priliku da se široka javnost uvjeri u raznolikost i vrhunski kvalitet crnogorskih tradicionalnih proizvoda", naglašavaju iz Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj.

Osim ove, Opština Bijelo Polje je preko Sekretarijata za ruralni održivi razvoj ove godine podržala i niz drugih manifestacija. Tako je podržano Udruženje pčelara "Pčelar" za refundiranje troškova prevoza na dva međunarodna sajma, sajam pčelarstva i meda "Slatki sajam Beograd", koji je održan 10. i 11. februara ove godine i drugi međunarodni sajam pčelarstva i opreme u Arilju, koju je održan 28.aprila.

Izvor: Opština Bijelo Polje