Korać: "Košarkaški klub Jedinstvo iz godine u godinu raste, malim koracima, ali uspješno” (video)

Košarkaški klub Jedinstvo iz godine u godinu raste, malim koracima ali uspješno, kazao je trener Nikola Korać.

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, Korać je istakao da su njegovi izabranici do sada upisali dva poraza, ali i jednu pobjedu u utakmici koja je odigrana tokom vikenda.

,,Jedna jako važna pobjeda za nas poslije dva poraza došla je utakmica u našem rangu, moja ekipa je odigrala odlično. Poslije jednog nervoznog starta i grča u mojoj ekipi, poslije sedam-osam minuta loše igre krenuli smo da igramo agresivno, i kada smo ispoštovali neke stvari koje smo se dogovorili, taj rezultat je išao kako smo planirali. Drago mi je što je moja ekipa iskoristila da dobije tu utakmicu, čak su i mladi igrači na kraju dobili šansu da osjete te seniorske početke kao što je mladi Milić, i bilo mi je drago što smo mogli da mu pružimo te minute”, istakao je Korać.

Dodao je da uvijek savjetuje igrače da bez rada ne može da se napreduje.

,,Košarkaški klub iz godine u godinu raste, i mislim da se djelimično uslovi poboljšavaju. Sada smo dobili novi parket, nove koševe, mislim da to dosta pomaže igračima, lakše je trenirati, lakše je doći u nešto novo. Igračima to dosta znači. Ja bih svaki uspjeh u bilo kojem klubu vezao za rad. Mislim da radimo dobro i kvalitetno. Dosta ima novina u klubu, novi je stručni štab, osvježili smo ekipu, i doveli skoro osam novih igrača. Priključili smo dva juniora i kadeta u prvoj ekipi, i to je rijetkost u crnogorskoj košarci. Ja sam ponosan na to što košarkaški klub ima toliko domaćih igrača, a pored njih doveli smo četiri stranca”, dodao je Korać u emisiji ,,Sportski magazin”, i naveo da tokom cijele nedjelje imaju treninge.

Korać je kazao da je nekada bilo drugačije igrati košarku i navijati u Bijelom Polju, u odnosu na današnje doba. 

,,Manje uslova, ali više žara. Meni je bilo zadovoljstvo samo da gledam utakmicu, cijelu noć nijesam spavao kada sam se priključio prvom timu sa 16 godina. Nama su idoli bili domaći igrači, dok današnje generacije mnogo gledaju društvene mreže i opterećeni su uticajima medija, ali i roditelja koji iz dobre namjere loše savjetuju svoju djecu. Izgubila se ta žar, mladi sada misle da sve mogu da postignu bez rada i odricanja, ali to je nemoguće”, naveo je trener Korać.

Najavio je da u subotu od 17 časova igraju protiv ekipe iz Rožaja.

,,Jako bitna utakmica za nas, i ovim putem pozivam sve naše sugrađane da nas podrže jer nam je veoma potrebna podrška”, zaključio je.

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić