Učenici OŠ ,,Marko Miljanov“ prošetali gradom u jesenjim kreacijama

Učenici Osnovne škole ,,Marko Miljanov“, prošetali su danas gradom u jesenjim kreacijama.

Maskenbal i šeširijada organizovani su za učenike od prvog do četvrtog razreda ove škole.

,,Tema je jesen, ali maske su različite prema grupama, neko je pripremio maske iz povrtnjaka, voćnjaka a naša grupa ima maske sa njive. Djeca su maskirana u kukuruz, bundevu, strašilo, drveće. Zaista su bili maštoviti, mi nastavnici smo im dali ideje, a oni su sa roditeljima napravili predivne kreacije“, kazala je u izjavi za Radio Bijelo Polje, profesorica razredne nastave, Ljiljana Đaković.

Istakla je da su ovakvi događaji važni, jer im se, kaže, djeca raduju.

,,Ovo je za njih nešto drugačije od svakodnevnice, imaju razne ideje i bitno je da su motivisani“, istakla je Đaković.

Učenik četvrtog razreda, Vasilije Joksimović danas je bio maskiran u strašilo. U izjavi za Radio Bijelo Polje je kazao da je masku pripremio za dva dana, uz pomoć majke.

,,Od sestre sam nabavio šešir, za masku sam sakupljao sijeno, iskoristio sam i neki materijal od stoljnjaka. Na kraju je sve ispalo lijepo, ovo nam je veoma zanimljivo i uvijek se radujemo ovakvim događajima, družimo se i zabavljamo“, naveo je Vasilije.

Učenica trećeg razreda Nataša Dulović za maskenbal se pripremala tri dana, a njena maska je jež.

,,Svidjelo mi se da budem jež, kupila sam sjajni papir i kombinovala ga sa lišćem. Potrudila sam se da to ispadne lijepo. U ruci držim jabuku zato što jež voli jabuke“, navela je Nataša.

Ahmed Kadić za jedan dan uspio je da pripremi masku sova. Kazao je da je lišće pronašao u dvorištu u komšiluku.

,,Kada saznamo od nastavnika da će ovakav događaj da se organizuje svi u školi se radujemo jer se tada družimo, i pravimo maske, i to nam je veoma zanimljivo“, kazao je Ahmed, učenik trećeg razreda.

Učenica Lana Drašković učestvovala je na današnjoj šeširijadi. Šešir je ukrašen lišćem, koje je, kaže, nalazila u svom dvorištu, i nije ga, ističe, bilo teško napraviti.

OSTALE FOTOGRAFIJE DOSTUPNE SU NA FB STRANICI RADIJA BIJELO POLJE

 

Autorka: Eldina Bećirovć

Foto: Vladimir Jelić