Ljekarsku pomoć zatražilo više od 70 sugrađana

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražile su 63 osobe, dok je dežurna ekipa 12 puta intervenisala na terenu.

Zbog planiranih radova na elektro mreži danas će, bez napajanja električnom energijom, od 09 do 16 sati biti: Ravna rijeka, Majstorovina, Božovića polje, Slijepač most, Bojišta, Pali, Rakita, Mijatovo kolo, Lisičine, Jabučina, Gevčina, Tusto, Okladi, Ribarevine, Vrh i Nedakusi, a terminu od 09 do 17 sati struju neće imati: Cerovići, Muslići, Selakovići, Grančarevo, Ujniče, Glibavac, Tomaševo, Drndari, Pape, Potrk, Obod, Žaljevo, Lijeska, Galica, Sokolac, Pisana jela, Šljemena, Barice, Potkrajci i Ćukovac – Marina ravan, saopštili su iz CEDIS-a.

Lokalni  i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje,  saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice, dodajući da tokom dana očekuju redovan željeznički saobraćaj.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Saobraćaj se u Crnoj Gori danas obavlja po mjestimično mokrim kolovozima i uz dobru vidljivost. Savjetuje se oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja. Vozačima se savjetuje da zbog visokih temperatura vazduha izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana i da se tokom dužih  putovanja  češće odmaraju. Dodatan oprez se savjetuje na dionicama koje prolaze kroz usjeke  kao i na putevima gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje, saopštili su iz AMSCG.

U Crnoj Gori od danas promjena vremena. Na sjeveru Crne Gore povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, a lokalno i vremenske nepogode. Vjetar slab do umjeren, poslijepodne i pojačan sjeverni. Temperatura do 28 stepeni.