Projektom “Do zaposlenja u Bijelom Polju kroz lokalno partnerstvo” zapošljeno 10 osoba

Završna konferencija projekta “Do zaposlenja u Bijelom Polju kroz lokalno partnerstvo” koji sprovode Opština Bijelo Polje i DOO Komunalno Lim u saradnji sa Ministarstvom finansija kroz grant šemu Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i socijalnom preduzetništvu, održana je danas u hotelu Franca.

Kako je kazao šef kancelarije za EU projekte u Opštini Bijelo Polje, Goran Prebiračević, vrijednost projekta iznosi 126, 200 eura od kojih je grant EU 119,890 eura.

“Cilj ovog projekta, koji je trajao deset mjeseci, je bio da se teško zapošljiva lica zaposle. Kroz projekat je 17 osoba obavilo praksu mjesec dana, njih 10 se zaposlilo u DOO Komunalno Lim na period od 12 mjeseci i oni rade na održavanju javnih površina u opštini” istakao je Prebiračević i dodao da je u okviru projekta nabavljeno i terensko vozilo-traktor kao i dio opreme.

Direktor DOO Komunalno Lim Muradif Grbović je kazao da je kroz nabavku jednog vozila to preduzeće podiglo nivo usluge.

“Nadam se da ćemo kroz ovakve i slične projekte nastaviti dobru praksu zapošljavanja, na obostranu korist. Benefiti ovog projekta su više nego očigledni I nadamo se da će zaživjeti na dugodočni period” istakao je Grbović.

 

Tekst:Vanja Šabanović

Foto:Vladimir Jelić