Stojanović: "Unaprijediti kvalitet života OSI kroz njihovu osnaženost za samostalan život"

Udruženje paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac implementira projekat “Ispostavljanje i razvoj usluga za samostalnost i produktivan život lica sa invaliditetom” koji se realizuje uz  finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja posredstvom komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje.

Kako je na konferenciji za novinare navela direktorica Udruženja Milka Stojanović, projekatom su predviđene aktivnosti koje se odnose na unapređenje kvaliteta života lica sa invaliditetom kroz njihovu osnaženost za samostalan i produktivan život.

“Naše Udruženje ima licencu za pružanje socijalnih usluga personalne asistencije i pomoći u kući. Neki od specifičnih ciljeva ovog programa su smanjena diskriminacija po osnovu invaliditeta u Opštini Bijelo Polje, obezbijeđena usluga podrške za život u zajednici osoba sa invaliditetom, poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i promocija dvadesetogodišnjeg rada Udruženja” pojasnila je Stojanović. Ona je naglasila da će zbog tehničkih problema, dvadesetogodišnjicu rada Udruženja obilježiti u februaru.

U ime Sekretarijata za lokalnu samoupravu govorio je Haris Malagić. On je obećao da će  formirati radnu grupu u kojoj će biti uključeni Zavod za zapošljavanje, Cenrtar za socijalni rad te će kako je naveo, kroz multisciplinarni rad, zajedno svim snagama, raditi na unapređenju uslova rada i života LS.

U ime ZZZCG podršku je pružila samostalna savjetnica na Birou rada Slađana Nedović i poželjela uspješnu realizaciju projekta.

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić