Bojović:„Ukoliko ne dobijemo odgovore pristupićemo radikalizaciji protesta"

Kiša i nevrijeme koje je u poslepodnevnim satima pogodilo bjelopoljsku opštinu nije omelo žitelje Zatona da blokiraju saobraćajnicu izražavajući tako nezadovoljstvo rekonstrukcijom puta Lepenac-Ribarevine-Poda. 

Osim što su zahtijevali izgradnju pješačkih staza i rasvjete, nove zahtjeve uputili su i danas iz Zatona.

 „Zahtijevamo od nadležnih organa izmjenu projekta kojom će se obuhvatiti i naše selo. Nove zahtjeve smo uputili  Upravi policije za ugradnju stacionarne kamere, radara i pojačane kontrole saobraćaja na ovom prostoru.Što se tiče prvog zahtjeva policija je svakodnevno na ovom prostoru, a kada je u pitanju drugi zahtjev ušao je u proceduru i očekujemo da će se i to brzo riješiti“ istakao je Bojović.

Bojović je naglasio da su i od izvođača radova ,Podgoričke kompanije Bemaks, tražili  da prekinu sa radovima  dok se njihovi zahtjevi ne riješe.

On je kazao da će tokom naredne nedjelje uputiti dopis  Upravi za saobraćaj u kojem će tražiti izmjenu glavnog projekta.

„Zaton je u postao jedno veliko gradilište, posebno kada je u pitanju privatni biznis, već imamo pet-šest firmi koje su u osnivanju i koje će da zaposle određen broj ljudi, što daje perspektivu ovom čitavom kraju. Ono što smatramo diskriminatorski je odnos kako vlasti, tako i opozicije prema ovom mjestu, jer svima su usta puna sjevera i toga da se na seskoj infrastrukturi treba uraditi više, međutim u praksi to baš i nije tako“ kazao je Bojović.

Mještani Zatona su odlučni i istarajni u svojim namjerama, te će,kako su kazali, dati rok od četrnaest dana Upravi za saobraćaj i Vladi Crne Gore da im odgovore na zahtjeve.

„Ukoliko ne dobijemo odgovore pristupićemo radikalizaciji protesta što uključuje višesatne blokade saobraćajnica i blokadu izvođačima radova koji neće biti u mogućnosti da iste izvodi“ kazao je Bojović.

Za vrijeme blokade saobraćajnice kod benzinske pumpe u Zatonu, formirale su se kolone automobila sa obje strane magistrale,a saobraćaj je bio u prekidu oko sat vremena.

 

 

 

Tekst I foto: Vanja Šabanović