Bez vode danas više naselja

Zbog otklanjanja kvara na glavnom distributivnom cjevovodu kao i zamjene dotrajalih ventila, sjutra od 8.30h do 13.30h obustavlja se vodosnabdijevanje za naselja Loznice, Resnik, Rasovo, Strojtanica, Njegnjevo, Oluje i Gubavač, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.Znatno smanjen pritisak biće u naseljima Sutivan i Konatari.U slučaju loših vremenskih uslova, radovi će biti odloženi za petak, 10. maj. 

Zbog planiranih radova na mreži danas će od 9:00 do 16:00 sati bez električne energije biti Lješnica, Medanovići, Čokrlije, Sutivan, Njegnjevo i Cerovo 2, dok će od 9:00 do 17:00 sati bez struje ostati Jablanovo, saopštili su iz CEDIS-a. 

U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 71 osoba, dok je dežurna ekipa devet puta intervenisala na terenu. 

Lokalni i brzi međunarodni vozovi saobraćali su jutros po utvrđenom redu vožnje, saopštili sus a bjelopoljske željezničke stanice. Oni su dodali da se redovan željeznički saobraćaj očekuje i u nastavku dana. 

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim puevima, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG). Oni su upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila, osim od 12 do 14 sati kada će u zoni gradilišta, u mjestu Sokolovina, biti obezbjeđeno slobodno odvijanje saobracaja.Saobraćaj na putu Poda - Berane obustavljen je od osam do 11 i od 14 do 17 sati zbog rekonstrukcije. Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj je na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom. Češće i više padavina u sjevernim predjelima, gdje će biti malo svježije vrijeme. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 26 stepeni