Takmičenje “U ritmu Evrope” važno za afirmaciju i očuvanje umjetnosti i promociju talentovane djece iz našeg grada

Naši mladi i talentovani sugrađani Hana Mulić, Amina Čindrak, Nađa Joksimović, Ajša Badžić i Orhan Mehonjić predstavili su naš grad na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope, koje je održano proteklog vikenda u Podgorici.

Na toj muzičkoj manifestaciji oni su osvojili treće mjesto sa pjesmom „Proud“, koju je 2019. ggodine  na Evroviziji izvela Tamara Todevska iz Sjeverne Makedonije.

Kako je kazala predstavnica Opštine Bijelo Polje Dina Mustajbašić u emisiji „Aktuelno“ Radija Bijelo Polje, opština je  kao partner i ovoga puta  učestvovala  na tom projektu važnom za afirmaciju i očuvanje umjetnosti i talenata iz našeg grada.

“Opština Bijelo Polje učestvuje u ovom takmičenju od 2016 godine i ovo je zaista najveće dječije muzičko takmičenje, koje okuplja djecu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. O značaju ovog festivala govori i činjenica da je opština  prošle godine ugostila prvi put ambasadora Izraela, a u naš grad ga je dovela manifestacija“Crna Gora  u ritmu Evrope“. Tom prilikom nije bilo samo riječi o manifestaciji, nego i o raznim vidovima saradnje između dvije zemlje, pa je bilo riječi o kulturnoj, sportskoj, biznis saradnji, o turizmu , a tom prilikom je ambasador Izraela istakao da je prošle godine oko 70.000 izraelskih turista posjetilo Crnu Goru, a jedan dio njih i Bijelo Polje, pa se nadamo da će se taj trend nastaviti i u budućnosti“ kazala je Mustajbašić.

Naša talentovana djeca su uz pomoć koordinatorke Ivane šćekić zauzela visoko treće mjestom koja je od početka uključena u njihov rad.

 „Naš grad je prepun talentovane i vaspitane djece, i bilo je zadovoljstvo raditi i biti u timu sa njima“ kazala je Šćekić.

Ona je najavila da će timovi, koji su na takmičenju na Cetinju zauzeli prva četiri mjesta,otići na regionalno takmičenje koje  će se održati Sjevernoj Makedoniji .

 „Takmičiće se djeca iz Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije, Albanije i Bugarske i mi se nadamo da ćemo ponoviti uspjeh i osvojiti visok plasman“ istakla je Šćekić.

Mlada Hana Mulić, već drugi put učestvuje na ovom  već tradicionalnom takmičenju u Crnoj Gori. Ona je kazala  da im je velika čast to što su bili dio ovako prestižne manifestacije,ali da su istovremeno osjećali veliku odgovornost da opravdaju povjerenje koje im je dato i da naš grad bude predstavljen u najboljem svjetlu.

„Ove godine manifestacija je podižena na veći nivo, imali smo veliku scenu,tako da je sve izgledalo kao prava Evrovizija“ kazala je Mulić.

Kako bi na najbolji način odgovorili izazovu najvećeg plesno-muzičkog takmičenje u Crnoj Gori, djeca iz Bijelog Polja pripremala su se na kampovima.

„Bi smo veoma organizovani, osim vježbanja pokreta i plesa na kampovima, ljudi iz KUD-a Tekstilac su nam omogućili da koristimo i njihove prostorije pa im se ovoga puta zahvaljujemo što su nam izašli u susret“ istakla je Amina Čindrak.

Nađa Joksimović kaže da su i sa kostimima bili zadovoljni.

„Postoji čitav tim koji radi sa nama i brine se o svemu, pa tako su nam i kostime osmislili sa kojima smo bili veoma zadovoljni“ istakla je Nađa.

I Ajša Badžić nosi pozitivne utiske sa tog prestižnog takmičenja.

„Ono što je još lijepo je to druženje i poznanstva sa ostalim učesnicima iz drugih crnogorskih gradova, gdje se sklapaju prijateljstva“ istakla je Ajša.

Jedini muškarac u ovoj grupi je Orhan Mehonjić koji se zahvaljujući dugogodišnjim bavljenjem folklora, dobro uklopio kada su igračke i plesne koreografije u pitanju.

„ I moje drugarice su članice KUD-a tako da nam nije bio problem da uđemo u svu tu priču sa plesnim pokretima“ kazao je Orhan.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević