Osnovna škola ,,Marko Miljanov“ ove godine proslavlja 43 godine uspješnog postojanja i rada (video)

Osnovna škola ,,Marko Miljanov“ ove godine proslavlja 43 godine uspješnog postojanja i rada, kazala je pomoćnica direktora ove vaspitno-obrazovne ustanove, Jelena Šestović, gostujući u emisiji ,,Riječ o školstvu“, Radija Bijelo Polje.

Osnovana davne 1979. godine OŠ ,,Marko Miljanov“ iznjedrila je veliki broj uspješnih učenika, a u periodu kada je izgrađena, ističe Šestović, bila je jedna od modernijih škola u Crnoj Gori.

,,Od tada, pa do danas, škola kontinuirano prati sve promjene kako u obrazovnom tako i u drugim promjenama uopšte u sistemu. Škola broji 760 učenika u matičnoj školi, a šest učenika u područnim odjeljenjima u Banjem selu i Cerovu. U matičnoj školi uslovi rada su zaista dobri, pogotovo u posljednjem periodu kada smo imali rekonstrukciju školske sale, a imali smo i niz aktivnosti koje se tiču poboljšanja rada u školi“, dodaje Šestović.

Šestović kaže da u školi spremno dočekuju zimu.

,,Nijesmo imali nestašice lož ulja, kao što je bilo najavljeno, i što je bio problem u pojedinim školama, imamo odličnu saradnju sa resornim ministarstvom, tako da, do sada nijesmo imali problema kada je u pitanju zagrijavanje školskih prostorija. U područnim odjeljenjima grijanje je na čvrsta goriva, tako da i tu nema nikakvih problema“, dodaje pomoćnica direktora OŠ ,,Marko Miljanov“.

I pored dobrih uslova, priča Šestović, ima i nešto što nedostaje.

,,Potrebna je nabavka savremenih računarskih oprema, i trebalo bi da se zamijene podovi u svim učionicama, kako bi stvorili ljepše uslove za učenike i nastavnike. Prije pandemije korona virusa nastava se odvijala u kabinetskim prostorijama, dok se nakon kovid krize nastava izvodi u jednoj učionici.“, dodala je ona.

Osvrnula se i na period pandemije korona virusa.

,,Pandemija je poremetila rad škole, ali ujedno i doprinijela da ojačamo postojeće kapacitete. Sada saniramo i neke posljedice, kako bi djeca na što bolji način usvojila ono što je propušteno“, navela je Šestović u emisiji ,,Riječ o školstvu“.

Ističe da je Osnovna škola ,,Marko Miljanov“ prepoznata po uspjesima učenika, vannastavnim aktivnostima i postignutim rezultatima na brojnim takmičenjima.

,,Iz svih oblasti djeca postižu zapažene rezultate, i zaista smo ponosni na njihove uspjehe“, zaključila je Jelena Šestović.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević 

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE